Wie zijn we?

Raya Herremans

 

Reeds als kind heeft het menselijk lichaam me altijd heel erg geïnteresseerd. Als danseres (klassiek ballet en jazz dance) ben ik altijd bewust met mijn lichaam moeten omgaan en heb ik ook wat blessures gezien. Zo was de keuze voor de opleiding kinesitherapie aan de VUB met optie sportrevalidatie een makkelijke en logische keuze.

Al snel merkte ik dat ik nog meer wilde weten over de werking van het menselijk lichaam en besloot ik aansluitend de 6-jarige weekendopleiding osteopathie te volgen aan FICO (Flanders International College of Osteopathy) te Antwerpen.

  • Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie sportrevalidatie aan de VUB (vrije universiteit Brussel), afgestudeerd in 2010.
  • 6- jarige weekend opleiding aan FICO (Flanders International College of Osteopathy) te Antwerpen. 
  • Dry needling FICO (Flanders International College of Osteopathy)
  • 2-jarige opleiding Osteopathie voor baby’s aan het Panta Rhei opleidingscentrum in Nederland.
  • Postgraduaat ‘Osteopathie voor zwangere vrouwen’. 
  • Postgraduaat 'De lumbopelvische regio: integratie en manipulatieve technieken'.

Deze heb ik aangevuld met de extra opleiding ‘dry needling’. Een zeer goede aanvulling bij de osteopathie, waarmee diepe spierspanningen kunnen losgewerkt worden door middel van naaldjes.

 

Specialisatie: Osteopathie voor baby's. 

Ik heb mijn opleiding osteopathie nog verder uitgebreid door de 2-jarige opleiding 'osteopathie voor baby's' te volgen aan het Panta Rhei opleidingscentrum in Nederland. 

Heel veel problemen starten reeds in de baarmoeder tijdens de zwangerschap en tijdens het geboorteproces. Heel dit proces heeft een zeer grote impact op hoe we later in het leven staan. Als osteopaat kunnen we in de eerste maanden van het leven heel veel invloeden uitoefenen op baby's om eventuele latere klachten te voorkomen.

Neem een kijkje bij de 'toepassing osteopathie' om te weten voor welke klachten u bij mij terecht kan met uw kindje.Félice Monsieur

  • Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie
  • Cursus Dry needling
  • Osteopathie in opleiding 

Debby Decock

 

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd door sport. Altijd in beweging en het liefst van al buiten in de natuur. Jarenlang heb ik geturnd op recreatief niveau, tot ik eindelijk kon beginnen voetballen vanaf mijn 14e. Na 11 mooie jaren, ruilde ik het voetbal in voor (lange)afstandslopen. In de voorbije 2 jaar (2021 en 2022) liep ik 3 marathons en meerdere halve marathons, ook traillopen zijn een echte uitlaatklep voor mij.

 

Sporten houdt je lichaam fit en gezond, maar wie sporten zegt, zegt jammer genoeg ook blessures. En zo kwam ik uit bij mijn studiekeuze: kinesitherapie = behandelen door te bewegen, patiënten en sporters weer fit krijgen door ze de juiste behandeling en oefeningen aan te bieden . 

 

Ik ben in 2013 aan mijn opleiding begonnen en afgestudeerd aan de VUB in 2018, als master in de sportkinesitherapie. Nadien ben ik nog een 2e keer afgestudeerd aan de VUB in 2019, als master in de neurologische revalidatie.

Ik ben namelijk gepassioneerd door het behandelen en begeleiden van sporters om blessures te voorkomen, hun sport terug kunnen opnemen na een blessures en voorkomen van recidiverende blessures. Maar daarnaast ben ik ook bijzonder geïnteresseerd in het menselijke brein en haar invloed op beweging.

Daarom koos ik ervoor om ook de master neurologische revalidatie te volgen. Deze opleiding leerde mij de basisprincipes van beweging, de ontwikkeling ervan kennen en bood mij de tools om patiënten te begeleiden wanneer de hersenen minder goed functioneren. Dit kan gaan om effectieve letsels van het brein, maar kan net zo goed worden toegepast in de sportcontext, waar het mentale aspect een steeds meer belichte rol speelt. 

 

Samen met de patiënt/sporter probeer ik op zoek te gaan naar een behandeling op maat, op basis van persoonlijke noden en verwachtingen. 

 

In het kader van mijn specialisaties volg ik jaarlijks ook een heel aantal bijscholingen, lezingen en webinars. Hierdoor ontving ik al 2 jaar op rij het kwaliteitslabel van pro-q-kine (kwaliteitsregister kinesitherapeuten).